Totalul afişări pag

15.01.2011

Sfaturi pentru mire: barbieritul in ziua nuntii

barbierit-mire
Acest articol nu va discuta despre acel obicei de nuntă numit “bărbieritul mirelui”, ci despre bărbieritul propriu-zis, din ziua nunţii. Cert este că foarte puţini bărbaţi ştiu să se bărbierească corect, aceasta presupunînd mai mult decît plimbatul unei lame pe faţă. Reclamele pentru lamele de bărbierit întreţin nişte mituri care îşi dovedesc misticitatea odată cu iritarea feţei, dar, nici  nu putem să invinuim vreun brand anume pentru feţele chinuite ale atîtor milioane de barbaţi din întreaga lume. Nimeni nu-şi propune ca într-o reclama pentru produse de bărbierit să facă în paralel şi un tutorial de bărbierit. Pînă la urmă, capul poartă faţa .
Ca mire, o faţă iritată e mai groaznică decît o faţă nebărbierită. Vei fi un element central al nunţii şi prin urmare un punct de atenţie. Pe lîngă disconfortul vizual, trebuie luat în calcul şi discomfortul fizic provocat de gulerul cămăşii, eventualele pete de sînge ce pot apărea chiar şi la căteva ore după bărbierit, cunoscut fiind faptul că pielea de sub bărbie, de pe gît, este cea mai iritabilă. Decît să îţi iei o duzină de cămăşi pentru schimb sau să împrumuţi din fondul de ten al miresei, mai bine ţii cont de 3 sfaturi simple:
- Pregătirea. Înainte de bărbierit, asigură-te că pielea este curată şi moale (înmuiată). Pentru aceasta spală bine faţa cu apă caldă. Pe piaţă sunt produse cosmetice dedicate acestor operaţiuni de curăţire a feţei şi de pregătire pentru bărbierit. Bărbieritul peste faţa uscată şi necurăţată în prealabil este principala cauză a iritărilor.
-  Bărbieritul. Evită bărbieritul în răspăr. Contrar unei opinii larg răspîndite, dacă faţa este bine înmuiată, nu este nevoie de un bărbierit în răspăr. Dacă ai o barbă foarte deasă, atunci poate vei lua în calcul folositul unei maşini de bărbierit, lama urmînd a fi folosită mai apoi doar pentru zonele mai greu accesibile de la baza gîtului. Dacă ai un ten foarte sensibil şi ajungi să te bărbiereşti peste o iritaţie, ia o pauză de bărbierit cu o săptămînă înainte de nuntă.
Respectă cu stricteţe aceşti trei paşi (nu doar în ziua premergătoare evenimentului) şi poţi avea un ten sănătos şi pregătit pentru flash-urile nunţii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu